Met BUX X kun je een Auto-Close order instellen zodat een positie automatisch gesloten wordt als deze een bepaald limiet bereikt. Op deze manier kun je je positie toch regelen zonder dat je het iedere seconde van de dag in de gaten hoeft te houden.

Je kunt een limiet instellen als je naar je investeringen in je portfolio overzicht gaat (het groene scherm). Deze limiet kan zowel positief (dit heet een Take Profit order), of negatief (dit heet een Stop Loss order) zijn.

Het moment dat de limiet is bereikt, zal de positie automatisch gesloten worden en zal de waarde daarvan worden toegevoegd aan je portfolio. Hou er wel rekening mee dat ondanks dat de meeste Auto-Close orders worden uitgevoerd op de vooraf ingestelde limiet, het niet altijd gegarandeerd op die waarde wordt uitgevoerd.

Belangrijk: een Auto-close kan niet worden gewijzigd of ingesteld tussen vrijdagavond 23:15 en zondagavond 23:05.